Pittacum Val de la Osa 2019
Description
Val de la Osa est issu d'un vignoble ancien, situé dans une région où le cépage Mencia est cultivé depuis des siècles. Récemment renommé, puisqu'il s'appelait Val de la Loba jusqu'à ce millésime, il s'agit d'un vin jeune, plus léger et moins corsé que les autres vins du domaine du Bierzo. Idéal pour ceux qui recherchent beaucoup de fraîcheur et un profil de Mencía plus léger.
Fiche technique
Dégustation
Vignoble et élaboration
L'avis des experts
100% Mencía from 100-year-old vines just north of Arganza in a cooler zone at the northern limit of the DO. Aged 12 months in French oak, this is a beautifully balanced wine showing dark berry fruit, subtle spice, and a distinct herbal freshness. Vertical and direct, with lively
acidity, a slatey core and real depth, it reflects the elegance of the good vintage. After six years’ aging, it shows lovely harmony – outstanding value for money. 2025-2029.
Intense and complex, with violet, cranberry and red currant aromas, hints of coffee and spices. Ample and juicy palate.
Millésimes: 2019 2018 2017 2016
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Bastante bien, no me ha parecido el típico mencía en aromas pero completito.
very nice wine for sure.
Te pones un plato de cuchara y este vino y triunfas
Buen vino, un buen mencía del Bierzo muy clásico. Vale la pena probar.