Pardas Blau Cru 2022
Description
Ce blanc de Malvasía de Sitges est très original au nez, avec des notes fumées, d'acier et d'hydrocarbures. En bouche, il se distingue par une acidité verticale qui stimule la salivation et donne envie de prendre une autre gorgée
Fiche technique
Dégustation
Vignoble et élaboration
<BR />Fermentation avec des levures indigènes pendant 20 jours à 18 °C dans des cuves inox.
L'avis des experts
I often find a savory quality in the Malvasía de Sitges, a salty sensation reminiscent of food (chicken broth), that I also found in the 2022 Blau Cru, their Malvasía de Sitges bottling, a wine with ripeness, 13.25% alcohol, a pH of 3.09 and close to nine grams of acidity (tartaric). It's something incredible in the Mediterranean climate and especially in the warm and dry 2022. The grapes can ripen a lot more, but they avoid the topicality and achieve the saline character of the wine, which has a sharp and austere, chalky palate with that tasty, umami-driven finish. This comes from a vineyard they planted in 1996. 7,991 bottles and 103 magnums were produced. It was bottled in May 2023. - Luis Gutiérrez.
Millésimes: 2022 2021
Muy bueno y original. Mejor al día siguiente, así que es obvio que agradece la oxigenación.