La Mimbrera de Exopto Coupage Tradicional 2022
Description
La Mimbrera, dont le nom provient de son vignoble d'origine, est un vin rouge qui revêt une valeur sentimentale particulière, car il s'agit de la première parcelle de vigne achetée par Tom Puyaubert dans le village d'Ábalos. Il s'agit d'un vignoble presque centenaire planté sur un sol argilo-calcaire, sur un versant du site El Hoyo, un environnement méditerranéen caractérisé par de nombreuses heures d'ensoleillement et une végétation sauvage (thym, romarin et lavande). Un vin soyeux, avec des notes très présentes de fruits des bois et une finale longue et épicée.
Fiche technique
Dégustation
Vignoble et élaboration
L'avis des experts
The 2022 La Mimbrera, which carries the subtitle of Coupage Tradicional, was produced with a blend of 75% Tempranillo, 25% Garnacha and 5% Viura from an old vineyard in Ábalos. It has a nose of sweet spices and ripeness, with 14.5% alcohol and mellow acidity. This wine has always had some rugged tannins, because of the high content of limestone and probably something else, so he decided to give the wine six months in tinaja after the 14 months in used barriques. Furthermore, 2022 delivered very good yields here, and that helped to contain the ripeness so that the result is finer and more elegant than expected. In 2020, he managed to purchase the adjacent plot, and he can now produce 1,000 bottles. It was bottled in March 2024.
Millésimes: 2022 2021 2017
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No cabe duda de su potencial con el paso del tiempo
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