Jean Leon Vinya La Scala 2016
Description
Le restaurant fondé par Jean Leon à Beverly Hills donne son nom à ce vin mono-cépage de Cabernet sauvignon. Cet établissement a toujours été un lieu de rencontre pour les artistes et les esprits non-conformistes. Un vin rouge élevé pendant deux ans en fûts de chêne français, aux arômes intenses de fruits noirs sur un fond épicé et à la finale fraîche et persistante.
Fiche technique
Dégustation
Vignoble et élaboration
L'avis des experts
A classy, savory expression of cabernet sauvignon with cigar, cedar, cassis and dried mushrooms. A full-bodied cabernet with juicy blue and black-fruit character that provides superb drinkability. Refined and flavorful, but also precise. Quite long. Drink or hold.
Varietal Cabernet Sauvignon and a force of nature with it. Huge aromas of ripe blackberries, plums, toasted oak, cedar and pencil lead. The palate is no less of a powerhouse, with full, firm tannins and bright, persistent acidity. This is still remarkably young and only just unfolding itself. I would love to see it in another 10 years! 2024-2040
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