Clos Marsalette 2024 en avant-première
Description
Riche, concentré, juteux, succulent, avec une agréable vivacité, précis et une finale tendue. C'est ainsi que Georgina Hindle, critique chez Decanter, a décrit le rouge Clos Marselette après sa dégustation en primeur du millésime 2024. De bon augure pour ce magnifique représentant de Pessac-Léognan, propriété conjointe du comte Stephan von Neipperg et de Didier Miqueu.
La livraison de ce vin est prévue entre novembre 2026 et mai 2027. Pour plus d'informations, veuillez consulter les conditions générales
Fiche technique
Dégustation
Vignoble et élaboration
L'avis des experts
Some good ripeness with dark, juicy fruit and hints of black olives. Medium-bodied, this has creamy tannins and a touch of green tobacco. A blend of 40% merlot, 58% cabernet sauvignon and 2% cabernet franc.
Ripe red and black fruits, tobacco leaf, graphite, and loamy earth all emerge from the 2024 Clos Marsalette, a charming, upfront, medium-bodied beauty that has a plush, layered mid-palate, ripe tannins, and outstanding length. The blend is 58% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot, and 2% Cabernet Franc.
Bright sweet-pea and red fruit aromas with raspberry and juicy redcurrant. Inviting and fresh. Juicy black fruit flavours with supple tannins and freshness. This is a lovely exploitation of the vintage with fruitiness and accessibility. Should be drinkable on release.
Smells ripe but also super smoky. Rich and concentrated. Juicy and so succulent, nice liveliness and energy straight away with redcurrants, raspberries and crisp cranberries. Acidity is fairly high giving this a somewhat tangy aspect with creamy tannins and quite a chalky finish. It’s precise but a touch lean and straight right now with quite a tense edge to the finish. Good definition though. Ageing 25% new oak barrels (Georgina Hindle)
Deep ruby garnet, purple reflections, delicate orange reflections. Delicate nougat, a hint of wild berries and liquorice, delicate touch of figs and herbs, inviting bouquet. Juicy, a hint of dried plums, fresh acidity, red berry finish, developed and versatile. (Peter Moser)
Millésimes: 2024 2022 2021 2020
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