Paydos 2019
Description
Une plaine plantée de vignes non greffées est à l'origine du vin qu'Alonso del Yerro élabore sur les terres de Toro. Le millésime 2019 a donné naissance à un vin qui promet d'être un véritable délice. Il s'agit de l'un des vins rouges les plus réputés de Toro, dont la production est limitée à seulement 8 000 bouteilles.
Fiche technique
Dégustation
Vignoble et élaboration
L'avis des experts
The 2019 Paydos was made with grapes from their El Sol vineyard in Toro, picked on September 18 and fermented with 13% full clusters with indigenous yeasts. It matured (including malolactic) in French oak barrels, 20% of them new, for 15 months. It has 14.5% alcohol and a pH of 3.63. It feels ripe and concentrated, with some earthy rusticity and abundant, slightly dusty tannins. It feels a bit raw. Does it need more time in bottle? 8,000 bottles and 100 magnums produced. It was bottled in March 2021. - Luis Gutiérrez.
Ripe yet still fresh nose of black cherries, blackberries, grilled herbs, violet extract and warm stones. Full-bodied and flavorful, with vertical, broad-shouldered tannins. Juicy, tight and fine-veined. Long and fine-grained finish full of grilled Mediterranean herbs at the end. Better from 2025. - Zekun Shuai, Senior Editor.
Millésimes: 2022 2019 2018 2017
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En ésta ocasión, estoy más de acuerdo con el sr Peñin que con el sr Parker, me ha gustado aún más que la añada anterior. 3,85☆