La Coronela 2022
Description
Vous avez devant vous un vin exceptionnel, vendangé dans la province de Burgos et vinifié à Ávila. À Las Pedreras, ils souhaitaient trouver un cépage Tinta fina avec lequel élaborer un vin frais et typé, et pour cela, ils ont dû se rendre à Roa de Duero, où ils sont tombés sous le charme du site de La Corderilla. Nez de réglisse et de poivre noir et palais à la structure remarquable.
Fiche technique
Dégustation
Vignoble et élaboration
L'avis des experts
The red 2022 La Coronela is completely different from the others—darker and with a different aromatic palette—as it was produced with Tempranillo or Tinto Fino grapes from a 60-year-old vineyard with a field blend of other varieties (Albillo Mayor, Moscatel, Bobal, Garnacha…) in Roa de Duero, a village in Ribera del Duero, but vinified and matured in Gredos and therefore without appellation of origin. It mixes floral notes with ripe berry fruit, integrated oak and a medium to full-bodied palate with abundant, slightly dusty tannins. This feels young and undeveloped and ripe without excess. It has 14% alcohol, a pH of 3.8 and 4.5 grams of acidity.
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