Abadía de Poblet 2019
Description
Au fil des ans, ce vin rouge a été entièrement reformulé en utilisant pour son élaboration certains des cépages les plus représentatifs de la Conca de Barberà: Trepat, Garrut, Grenache et Ull de llebre (Tempranillo). Le résultat est un coupage gourmand et enveloppant qui offre la fraîcheur, le fruit et la personnalité de son terroir d'origine.
Fiche technique
Dégustation
Vignoble et élaboration
L'avis des experts
A blend of the local Trepat with Garrut (Monastrell), Garnacha and Tempranillo. Spicy, earthy and red fruited, with some hints of whole-bunch fermentation making themselves clear. A very Mediterranean wine, with hints of garrigue and white pepper, whilst the natural freshness of the Trepat shines through. Very good! 2024-2030
Appetizing aromas of white pepper, dried Mediterranean herbs, racy and spicy red fruit and a hint of ginseng. Ripe and firm but chalky in texture, with peppery fruit and lots of spices in the finish. Impressive. Delicious now, but wait one more year to let the tannins soften slightly.
Millésimes: 2019 2016 2015 2012
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