O Estranxeiro 2022
Description
Eulogio Pomares s'aventure au-delà des Rías Baixas pour élaborer l'un de ses vins les plus spéciaux : O Estranxeiro. L'œnologue s'est rendu à Ribeira Sacra, où le Miño est une référence, pour produire son vin mono-cépage de Mencía. Un vin produit en quantité limitée et au profil très agréable, avec des notes épicées et balsamiques qui démontrent que d'autres vins sont possibles dans cette région.
Fiche technique
Dégustation
Vignoble et élaboration
L'avis des experts
The 2022 O Estranxeiro fermented in concrete and oak vats. They gave up the stainless steel, where they feel Mencía gets more reductive, and this matured in oak and concrete for seven months. It has notes of wild berries, herbs and flowers, with a spicy twist. It has 13% alcohol, a juicy texture, round tannins and moderate acidity. They keep buying and renting vineyards and advancing slowly in the project. 13,400 bottles produced. It was bottled in February 2024.
This shows pomegranates, wild strawberries and red fruit with a touch of Mediterranean herbs. Medium- to full-bodied with lovely tension and freshness. Drink now.
Millésimes: 2022 2021 2020
Capa media-baja, pequeño borgoña.
Viva el vino.Salud
Añada muy regulera en comparación a otras anteriores
Tinto de sed que te alegra el día. Sensacional.