La Inglesa Palo Cortado 50 cl.
Description
Ce vin allie le nez délicat et vif de l'amontillado à la vinosité et à la subtile rondeur au palais de l'oloroso. Il subit naturellement une altération pendant son vieillissement, bénéficiant ainsi des deux types de vieillissement, celui biologique apparaissant de manière ponctuelle. Ce type d'élevage mixte donne naissance à des nuances très élégantes, un nez délicat et un palais intense et puissant. Comme on le dit à La Inglesa, c'est « le vin qui ne se fait pas, mais qui naît ».
Fiche technique
Dégustation
Vignoble et élaboration
L'avis des experts
The NV Palo Cortado is what they would call an Oloroso Fino (a name not allowed anymore), an oxidative wine of unusual finesse. They only have three botas of this wine that comes from vines in Moriles Alto that do not exist anymore. The wine in the barrels is 25 to 30 years of age. It has 17% natural alcohol through concentration from evaporation. This has a bright amber color and a spirity, varnished and nutty nose, with a warm sensation both on the nose and in the palate. It has sweet spices and notes of baked bread and a sharper palate with a bitter twist in the finish. 400 half-liter bottles per year. It was bottled in June 2024.
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