Valdespino Pedro Ximénez El Candado
Description
Vin doux naturel issu de raisins Pedro Ximénez séchés au soleil jusqu'à leur passerisation. Son nom fait référence à son origine, deux botas qui étaient conservées sous clé comme réserve familiale. Fruits secs, raisins secs, figues et subtiles notes de chocolat, voilà ce qui caractérise ce PX. Un spectacle intense, gras/onctueux et fruité.
Fiche technique
Dégustation
Vignoble et élaboration
L'avis des experts
"The NV El Candado Pedro Ximenez, produced from sun-dried Pedro Ximenez grapes for two weeks, and aged in a solera for an average of 8-10 years, is bottled with 400 grams of sugar and 17% alcohol. Mahogany color, the nose is a symphony of candied, dried fruits, raisins, figs and dates. The palate is clean, very sweet and spicy, and should be consumed quite fresh (10 degreess C), with chocolate dessert (or as a dessert in itself). Drink 2013-2015."
Grande vino ha appagato le mie aspettative