A Espedrada 2021
Description
Ce vin mono-cépage de Godello est issu de vignobles récupérés sur un versant escarpé de la vallée de la rivière Casoio. Plantés entre 1918 et 1929, ils avaient été pratiquement abandonnés jusqu'à ce que María Teresa López Fidalgo les découvre en 2015 et décide de les restaurer. Une viticulture raisonnée et une intervention minimale permettent d'obtenir un vin blanc corsé, structuré et, surtout, très riche.
Fiche technique
Dégustation
Vignoble et élaboration
L'avis des experts
The white Godello 2021 A Espedrada was produced with individual ancient plants from different vineyards on shallow slate soils that are organically farmed but not certified. Like all the wines here, it fermented and matured in barrels, 500-liter ones in this case, with indigenous yeasts. It has a nose of dry herbs, hay and straw with a spicy twist and a medium-bodied palate with moderate alcohol (12.5%) and very good freshness and acidity. It's very tasty, with some Mediterranean undertones. 1,600 bottles were filled in December 2022.
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