La Tapada 2021
Description
Luis Moya explique ainsi la signification de La Tapada: « Le grenache a été le raisin caché ou dissimulé dans l'appellation d'origine Rioja. Au sein de cette appellation, la sous-zone Baja est également la zone la plus décriée. Avec ce vin, nous souhaitons démontrer que le grenache offre d'énormes possibilités dans cette région. Cela était déjà connu il y a 70 ans, lorsque ce magnifique vignoble a été planté, aujourd'hui « caché » par les poteaux et les fils de fer des vignobles voisins. »
Fiche technique
Dégustation
Vignoble et élaboration
L'avis des experts
The 2021 La Tapada was produced with Garnacha from an organically farmed (but not certified) 1.5-hectare 70-year-old vineyard in the village of Azagra, one of a handful of villages from Navarra that are included within Rioja, but it's sold without appellation of origin. It fermented with indigenous yeasts in stainless steel and Flextank and matured in used 225-liter oak barrels, Flextanks and glass demijohn for 12 months. It has good ripeness, 14.5% alcohol, good freshness and acidity and a paler, brighter color. I love the elegance here. The wine is fine-boned and fresh, with less alcohol and more acidity. It feels fresher. 6,000 bottles produced. It was bottled in March 2023.
Millésimes: 2021 2017
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