Recaredo Serral del Vell 2018
Description
Le domaine Serral del Vell est un site d'une grande beauté où se trouvent des vignes de Xarel ·lo et de Macabeo, avec l'imposante montagne de Montserrat comme gardienne. Les vignobles font partie du territoire Corpinnat et ont été cultivés selon les principes de la viticulture biodynamique. Dans ce vin efferves
cent
Brut Nature de longue rouge crianza, le dégorgement est effectué manuellement, sans congélation, dans un souci de professionnalisme artisanal et de respect de l'environnement. Le résultat est un vin doté d'une grande personnalité, d'une sobriété et d'une élégance, d'une force et d'une plénitude remarquables. Convient aux végétaliens
Fiche technique

Dégustation
Vignoble et élaboration
L'avis des experts
The 2018 Serral del Vell was produced with a blend of 85% Xarel.lo and 15% Macabeo from the vineyard that names the wine, 41 hectares from which they selected the grapes from two plots of Xarel.lo planted in 1996 and 1997 and two plots of Macabeo planted in 1989. It was disgorged in December 2023 after 57 months in bottle with the lees. 2018 was a rainy year with good yields and freshness. This has a spicy note of cloves that I also found in the 2010 Turó d'en Mota and some of the still whites from Can Credo. It has 11.5% alcohol, a pH of 3.06 and 5.1 grams of acidity. It's super tasty, with pungent flavors of herbs, flowers and spices with some smoky hints from the contact with the lees. It has a lively palate, quite direct, persistent and mineral. 63,000 bottles produced. - Luis Gutiérrez.
Millésimes: 2018 2017 2014 2013
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Fantástico...el mejor cava que he probado y he probado unos cuantos!