Pilar del Cerro 2022
Description
Dans leur quête permanente de la plus grande pureté pour les vins du domaine aragonaise, les œnologues ont recherché des élevages qui ne masquent pas la diversité du terroir. Après de nombreux essais menés pendant des années avec différents matériaux, ils ont trouvé dans les œufs de grès le matériau idéal pour que cette parcelle si singulière exprime son profil minéral et authentique. C'est un vin rouge éthéré, rafraîchissant et vibrant.
Fiche technique
Dégustation
Vignoble et élaboration
L'avis des experts
There's a new single-vineyard Garnacha. The 2022 Pilar del Cerro is from a vineyard on granite and limestone soils called La Muela. It fermented in open-top oak vats with one daily punch-down and matured in ceramic egg for 12 months. It has a ripe, slightly decadent nose of decayed violets, berries and wild herbs, very showy, a little intoxicating. It has 14.3% alcohol, a pH of 3.25 with six grams of acidity and abundant, slightly dusty tannins that gave it an earthy, slightly rustic twist. It needs to polish the palate a bit. 800 bottles were filled in May 2024.
Precise and minerally nose of raspberries, crushed strawberries, hibiscus and wet stones. Structured and tight on the palate, with taut, firm tannins and a long, minerally finish. Drink or hold. - Zekun Shuai, Senior Editor.
Espectacular garnacha con mucha profundidad y la vez mucha frescura.