Goliardo Caiño 2017
Description
100 % Caíño et élevé 12 mois en fûts, ce vin appartient à la gamme « Tintos de Mar » de Forjas del Salnés. Sa mise en bouche est agréable, avec une acidité puissante et un tanin très équilibré. Au nez, les notes de fruits rouges et blancs comme la prune et les groseilles prédominent, ainsi que les fleurs blanches et les fougères.
Fiche technique
Dégustation
Vignoble et élaboration
L'avis des experts
Funnily enough, the 2017 Goliardo Caíño, from a warmer year than 2018 (which I also tasted and could compare), has higher acidity and a low pH. The production and élevage were the same for both years, with natural fermentation of the destemmed grapes in a 4,600-liter oak vat where the wine later matured for 12 months. It has the aromatic profile I've seen in other reds from Caíño or with a majority of Caíño, the iron/rusty nail and blood side, with a touch of flint/match, more about the soil, more nuanced and subtler. The palate is medium-bodied with very fine tannins and a very tasty finish. 4,000 bottles were filled in April 2019.
Millésimes: 2017 2016 2015 2014
Caro
Cómo se atreven a vender este vino. Por favor!!!
Para mi un vinazo diferente. No para todos los públicos. Con el tiempo desplegará una intensidad y complejidad en nariz asombrosa!