Goliardo Caiño 2017
100% Caiño avec 12 mois d’élevage en fût qui appartient à la gamme "Tintos de Mar" de Forjas del Salnés. Sa mise en bouche est agréable, avec une puissante acidité et un tanin très équilibré. Au nez, les notes de fruits rouges et blancs prédominent, comme la prune et la groseille, ainsi que les fleurs blanches et les fougères.
Fiche technique
L'avis des experts
Funnily enough, the 2017 Goliardo Caíño, from a warmer year than 2018 (which I also tasted and could compare), has higher acidity and a low pH. The production and élevage were the same for both years, with natural fermentation of the destemmed grapes in a 4,600-liter oak vat where the wine later matured for 12 months. It has the aromatic profile I've seen in other reds from Caíño or with a majority of Caíño, the iron/rusty nail and blood side, with a touch of flint/match, more about the soil, more nuanced and subtler. The palate is medium-bodied with very fine tannins and a very tasty finish. 4,000 bottles were filled in April 2019.
Caro
A nosotros no nos gustó nada. Es demasiado extraño a nuestros gustos.