Description

Expression très courante en espagnol, es lo que hay peut se traduire par « c'est comme ça ». Es lo que hay est issu de très vieux vi-gnobles situés à plus de mille mètres d'altitude dans la région de Calatayud. Des vignes ex-ceptionnelles qui résistent à des conditions extrêmes pour donner un vin sombre, charnu, minéral et marqué par l'ardoise de ses sols – probablement le vin le plus profond de Norrel Robertson.

Fiche technique

Le domaine
Type de vin
Red
Millésime
2013
Alcool
14.5% vol.
Cépage
100% Garnacha
Origine
Vino de España

L'avis des experts

The Wine Advocate:

The 2013 Es Lo Que Hay wears the subtitle Garnacha Viñas Viejas from old plots on slate soils in the zone of Alarba-Acered in Calatayud, with some Syrah thrown into the fermentation tanks. It fermented in open concrete tanks and aged in underground concrete vats with lees. The nose mixes black fruit with notes of licorice and Mediterranean herbs. This is juicy, with good density, fine tannins and very good freshness provided by the slate soils and the conditions of the year. It has a very tasty finish. This has a lot more freshness than a couple of vintages ago. 20,000 bottles produced.