Llopart Leopardi 2018
Description
Ce vin Fino et élégant rend hommage, par son nom, à Bernardus Leopardi, qui fut à l'origine de la tradition viticole de la famille Llopart en 1385. Ce vin effervescent millésime, produit par les cépages traditionnels autochtones Xarel·lo, Macabeo et Parellada, se distingue par son élégance et son potentiel d'évolution.
Arôme corsé, avec des notes épicées. Équilibré, sec et doux, délicatement savoureux. Le fleuron de la maison et une véritable référence parmi les vins effervescents de grande qualité.
Fiche technique
Dégustation
Vignoble et élaboration
L'avis des experts
The 2018 Leopardi Brut Nature was produced with a blend of 45% Macabeo, 40% Xarel.lo and 15% Parellada and was disgorged after more than 66 months with the lees. The search is for elegance, subtleness and finesse. It has 11.8% alcohol, a pH of 2.95 and two grams of residual sugar. It has a golden color and a classical nose with aromatic herbs and fennel, Mediterranean and with hints of yeasts and toast, combining youth and age with complexity. It has a serious and balanced palate, dry and chalky. 52,000 bottles produced. It was disgorged in March 2025. - Luis Gutiérrez.
Millésimes: 2018 2017 2016 2015
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