Astobiza Malkoa 2018
Description
Jon Zubeldia et son équipe utilisent le super Hondarrabi zuri de la vallée d'Ayala pour présenter leur nouvelle version du Malkoa, un txakoli en édition limitée avec un caractère atlantique marqué. C'est un blanc complexe, avec des notes aromatiques balsamiques et de pamplemousse, et une bouche longue, puissante, fraîche et ferme
Fiche technique
Dégustation
Vignoble et élaboration
L'avis des experts
A citrus profile with zesty grapefruit and bright herbal aromas. After 20 months in concrete eggs, the palate is wonderfully structured and intense with a refreshing petrichor character. In perfect condition to drink now but will develop even further. From a single vineyard on the chalky slopes of the Ayala valley near Okondo, southwest of Bilbao, this is a serious interpretation of Hondarrabi Zuri (and seriously good).
Millésimes: 2018 2017 2016 2015
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Perfecto txakoli, los años le han dado una untuosidad que hace que sea terciopelo. Muy recomendable
Fresco, mineral, salino, directo, cuerpo, volumen y elegancia, sorpresa muy positiva. Para repetir y para recomendar
Fuerte al paladar pero con estilo propio. Valoración Rxm 84.