Marta Maté Raspón 2019
Description
Ce Tempranillo surprend par son attaque fraîche, ses arômes intenses de baies bleues et de fleurs et sa finale longue. Il est vieilli pendant 15 mois en fûts de chêne français et sa production est limitée à 1 002 bouteilles seulement.
Fiche technique
Dégustation
Vignoble et élaboration
L'avis des experts
The second release of Marta Castrillo and César Maté's Raspón is every bit as good as the 2016, sourced from a biodynamic vineyard at 930 metres in Gumiel de Mercado. If your impression of Ribera reds is that they're big, oaky and inky, this will come as a surprise, being closer to red Burgundy in style. Picked late so that the stems are lignified, it's a fine, focused, graceful red with some cloves spice, sappy red cherry and raspberry fruit and the faintest hint of oak. Delicious. 2
Muy elegante y con carácter
Impresionante ribera,de características muy diferenciadas de lo habitual.Imprescindible probarlo.3,75☆ hasta ver su evolución en botella