Borsao Zarihs 2015
Description
L'œnologue australien Chris Ringland et l'Espagnol José Luis Chueca ont travaillé ensemble pour faire ce vin, dont le nom est Shiraz à l'envers. Ce cépage, cultivé en Europe, en Amérique du Sud et en Australie, a été planté dans les vignobles de Borsao en 2002 et s'est parfaitement adapté aux conditions climatiques du Moncayo pour donner un vin avec un bon corps, onctueux, avec des tanins doux et des arômes balsamiques, fruits noirs et toastés enivrants.
Fiche technique
L'avis des experts
Produced with Australian clones of Syrah (and hence the name, Shiraz spelled backward) planted in 2002, the 2015 Zarihs was cropped from a very warm and early ripening year. It was produced in a sort of Australian way, maturing only 40% of the wine in new American oak barrels for 12 months. It feels creamy and less ripe and balsamic than the Tres Picos I tasted next to it. It isn't very varietal, as the ripeness and generous oak seem to take over the overall character of the wine. It's juicy, a little heady and concentrated and in need of powerful food. 96,000 bottles produced. - Luis Gutiérrez.
This has nice freshness, energy and a healthy dose of moderately dry tannins on the palate, nicely complimented by the meaty and smoky notes. Drink or hold.
Millésimes: 2017 2016 2015 2014
De los mejores vinos de Borsao que he probado.
Formidable!!! Un vino muy serio. Recuerdo una variedad de aromas notable, goloso, se notan los taninos.
Muy buen vino. De los mejores Shiraz, y destaca en su precio. Licoroso, quizá un pelin alcoholico
Un vino muy fino y fácil de beber, muy suave y se nota la uva que lleva. Para mi espectacular!
Gran Syrah, muy bueno, para repetir
Muito bom. Belo Sirah