Lo de Pepitín 2023
Description
Premier millésime de ce vin rouge jeune issu d'une parcelle unique et historique cultivée dans la partie la plus élevée, calcaire et moins fertile de l'Alto Vinalopó, ce qui en fait un parfait exemple de la viticulture extrême d'Alicante. Une intervention minimale et les principes de la biodynamie guident son élaboration, du vignoble au domaine, pour donner un vin frais et léger malgré son degré, avec une âme balsamique et épicée et un grand potentiel grâce à sa superbe acidité.&n
bsp
Fiche technique
Dégustation
Vignoble et élaboration
L'avis des experts
A new wine from an historic cellar, this is a Monastrell led blend (80%) with 14% Giró, 3% Arcos and 3% Bobal. From a single vineyard planted in 1980 in the highest part of the Alto Vinalopó, it was fermented with 30% whole bunch and part aged in tinajas. It is pretty and floral with a real Mediterranean character, while on the palate there is f linty energy with chalky tannins. A lovely balance of ripe fruit and drive. 2024 -2026
Once again, I tasted the bright ruby-red 2023 Lo de Pepitín, which felt very young when I tasted it last year. It has developed more complexity and comes through as fresh and harmonious, with floral notes, hints of red fruit and aromatic herbs. It has a medium-bodied palate and fine tannins and is fresh and elegant.
3,9
No es vino, es perfume. Descubrimiento increíble, fantastico. Repetiré sin duda, no lo dejes pasar
Fluido, fresco, frutal. Espectacular. Para beber por palets.
Un vino muy fresco y con muy buena acidez, lo que demuestra que en el mediterráneo también se pueden hacer vinos fluidos y muy disfrutones.