Thalarn 2018
Description
Le Syrah utilisé par le producteur pour élaborer ce vin provient de vignobles situés dans la région des Pyrénées de Lérida, à une altitude pouvant atteindre 1 000 mètres. Il présente également une caractéristique particulière, à savoir qu'il a été fermenté dans différents matériaux tels que des cuves en pierre, des cuves en bois et également en inox. La combinaison de ces trois fermentations dans le vin rouge donne un vin de caractère aux nuances bien intégrées. Il se distingue par ses notes fruitées et épicées et son attaque au palais soyeuse et nerveuse.
Fiche technique
Dégustation
Vignoble et élaboration
L'avis des experts
The 2018 Thalarn is named after the village it comes from, where the Syrah vines were planted in 2003 on limestone rich soils at 850 to 1,000 meters in altitude. It fermented with indigenous yeasts in stainless steel, oak vats and ancient outdoor stone pools and matured in new French oak barrels for 12 months, followed by a further three months in larger oak vats and then was kept in bottle for some three years. It's aromatic, juicy, smoky and varietal, with moderate ripeness at 13.23% alcohol and good freshness and balance. Despite what one might think, the wine is not oaky; the oak is neatly integrated and folded into the fruit. It's evolving slowly and takes time to unfurl the aromas of ripe berries and underbrush. It's powerful but balanced, with abundant, fine-grained tannins and a dry, long finish. 9,900 bottles and 100 magnums were filled in January 2020.
Millésimes: 2019 2018 2017 2016
Nos membres n’ont pas encore laissé de commentaires pour ce millésime. Cliquez sur les millésimes précédents pour accéder aux commentaires.
Pasa más desapercibido que el Acusp o los blancos de la bodega, pero esta Syrah es un hitazo absoluto.
Excelente, redondo y limpio
Otro de mis favoritos…. Syrah top. Imprescindible