Suertes del Marqués Candio 2019
Description
Le nom de ce vin provient du ravin qui traverse les vignobles de Suertes del Marqués. Il s'agit d'un vin rouge longuement vieilli, qui a reposé dans des fûts de chêne usagés et neutres. Son nez est très mûr, avec une note minérale. Au palais, il est équilibré, avec une acidité bien intégrée et des tanins mûrs.
Fiche technique
Dégustation
Vignoble et élaboration
L'avis des experts
The single-vineyard 2019 Candio comes from the ripest vineyard they have, but the wine still kept at 12.7% alcohol and has a moderate pH (3.49) and 5.55 grams of acidity. It's an ancient vineyard pruned in the cordón trenzado system, located at 350 to 450 meters in altitude on clay-rich soils. This fermented with 50% full clusters and indigenous yeasts in concrete with a 20-day maceration, and it matured in two used 500-liter barrels and a second-use 2,500-liter oak foudre for 11 months. It has a very medicinal and pungent nose, balsamic and spicy with notes of cloves and more tannin than other wines. It needs time and/or powerful food. 4,100 bottles were produced. It was bottled in November 2020.
Nos membres n’ont pas encore laissé de commentaires pour ce millésime. Cliquez sur les millésimes précédents pour accéder aux commentaires.