Ca'n Verdura Viticultors Son Agulló 2023
Description
« Son exubérance m'a conquis ». C'est ainsi que Luis Gutiérrez, critique pour The Wine Advocate, conclut sa critique de ce vin rouge expressif de Ca'n Verdura. Producteur à partir du Mantonegro, cépage phare du projet de l'œnologue et viticulteur majorquin Tomeu Llabrés, il exprime toute la typicité et le caractère des sols de call vermell, une argile rougeâtre riche en fer caractéristique de l'île.
Fiche technique
Dégustation
Vignoble et élaboration
L'avis des experts
Fantástica pureza de fruta que muestra el carácter varietal puro del Mantonegro, fresco y
preciso, con notas de pétalos de rosa y salvia. El sol maduro del Mediterráneo se une a una
delicada vinificación que muestra el cuidado y la ligereza de este delicioso vino. Envejecido
durante 10 meses en barricas de roble francés de 600 litros, presenta un toque sutil de caja
de puros y especias sin ocultar la esencia de la fruta. Un vino que captura la identidad de
Mallorca. 2025-28
The paler red 2023 Son Agulló Mantonegro comes from a single vineyard of old vines fermented in a troncoconic 2,000-liter oak vat and matured in used 600-liter French oak barrels. It had a completely different nose from the Supernova Mantonegro, with higher-pitched aromas, red berries, violets, orange peel and some Mediterranean herbs with a spicy and smoky twist from the oak and an elegant, medium-bodied palate with very fine tannins. It doesn't lack ripeness or clout, and it has 14% alcohol and a pH of 3.6. This has to be the finest vintage of this wine to date. 1,700 bottles and 60 magnums were produced in June 2024.
Millésimes: 2023 2022
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