Attis 2023
Description
Mono-cépage de la variété albariño, élevé pendant 6 mois sur lies fines, qui se distingue par sa fraîcheur, sa minéralité et sa salinité. C'est un vin à l'acidité parfaite, long en bouche, gras et très riche. Pour ceux qui recherchent un peu plus de complexité dans un albariño, il se marie à merveille avec des fabes aux palourdes.
Fiche technique
Dégustation
Vignoble et élaboration
L'avis des experts
A mineral streak cuts through the scented, lemony nose with touches of seashells and nectarines. The textured, medium-bodied palate brims with bright acidity and zesty lemon citrus. Pretty long, intense and tactile. Drink now.
Different parcels with an average age of 50 years in the top Salnés Valley village of Meaño supply the grapes for Baldomero and Robustiano Fariña's biggest volume Albariño. A quarter of the wine is aged in foudres for extra complexity, adding another layer to a palate that's chiselled, bright and crunchy with a petrichor top note. 2024-29
Honeyed aromas of white peaches, pear, green apple, grapefruit and floral undertones. Zesty acidity, quite fresh, with a pleasant finish.
Millésimes: 2024 2023 2022 2020
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