Poggio Argentato 2018
Description
Le Poggio Argentato est un vin blanc au palais souple et à l'acidité marquée, parfait pour accompagner les entrées, les fruits de mer, le poisson cru et la viande blanche. Un vin composé de quatre cépages blancs différents, le Sauvignon Blanc se démarquant du reste. Pour la petite histoire, dans son coupage participe aussi une variété très typique du sud-ouest français appelée Petit manseng, qui fermente et vieillit dans de grands fûts de chêne pendant environ 3 mois.
Fiche technique
L'avis des experts
The 2018 Poggio Argentato is a fresh white that benefitted from a cool May and June and plenty of rain in August. The blend is 60% Sauvignon Blanc, 25% Petit Manseng, 10% Traminer and 5% Semillon. Fermented in tonneaux, the wine has a very precise bouquet, although the mouthfeel still needs to take on more volume and weight. There are nice little aromas of white flowers and honeysuckle. Give this one a few more months in the bottle to take on more weight before serving it along side a plate of spaghetti with vongole and chopped parsley.
This is precise and pretty with sliced apples and limes, as well as mineral undertones. Full body. Dry and flavorful. Bright finish. Drink or hold.
Millésimes: 2022 2019 2018 2016
Muy ligerito
Rico en boca. Vino seco. Dice poco en nariz. Merece la pena,