Juan Piñero Cream Viejo 50 cl
Description
Un cream d’une fraîcheur incroyable malgré son âge, et à la touche sucrée sans être écœurant. Il révèle des arômes de toffee, de sirop et de miel, qui se mêlent à des notes d’agrumes et d’abricots secs. Complexe et facile à boire après un élevage de 20 ans en moyenne, ce qui en fait un cream assez vieux. Ce mélange d’oloroso et de Pedro Ximénez est l’un des vins qui ont conquis Luis Gutiérrez lors de sa dégustation de vins de Juan Piñero. Une vraie découverte pour nous aussi.
Fiche technique
Dégustation
Vignoble et élaboration
L'avis des experts
This non-vintage Juan Piñero Cream Sherry was aged 15-20 years in 600-liter American oak barrels. Fashioned from 75% Palomino Fino and 25% Pedro Ximenez, it exhibits an amber color as well as considerable residual sugar, but it is by no means cloying or overly sweet. It exhibits complex notes of toffee, maple syrup and honeyed caramels, a full-bodied thickness and unctuose texture, and tremendous freshness that can only be achieved with extremely long aging. It is not meant to improve after bottling, so drink it now. If you are looking for something decadent at the end of a meal, this is a bargain-priced choice. - Luis Gutiérrez.
Maravilla....excelente !! Para abrir boca o para finalizar.
Con una rodaja de naranja está buenísimo, tanto para aperitivo como para sobremesa.
vino bastante peculiar, merece la pena probarlo y tenerlo en tu colección de vinos. Increíble dulzor y aromas sin ser demasiado empalagoso