Ciacci Piccolomini Brunello di Montalcino 2010
Description
Un rouge fait à 100 % avec du Sangiovese et élevé pendant 24 mois en fûts de chêne. L'arôme est intense, fruité, épicé et floral. Doux et super équilibré en bouche, avec des tanins souples et une longue finale. Il accompagne à merveille le gibier rôti et les ragoûts de gibier. Excellent avec les fromages affinés et les pâtes traditionnelles faites à la main, accompagnées de viande rouge et de gibier
Fiche technique
Dégustation
Vignoble et élaboration
L'avis des experts
Very perfumed with flower, truffle, light wet earth and cherry character. Full body and full integrated ripe tannins and caresses your palate. Very fine and pretty. Slight soya undertone. Succulent and enticing. You want to drink this. Better in 2016.
The 2010 Brunello di Montalcino represents a return to the traditional values of Montalcino. The bouquet is buoyant and bright with lingering tones of smoke, ash, balsam herb, licorice and soy sauce. Those kinds of aromas make Brunello such a wonderful wine and thankfully you get them in abundance here. Dry mineral and brimstone also give the wine a sense of focus, sharpness and cleanliness that is very appealing. The close is long, fine and polished. I look forward to retasting this bottle five years from now.
Millésimes: 2019 2018 2017 2010
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