Description

Eidos Ermos 2018 est un vin rouge produit par Luis Anxo Rodríguez à partir des cépages Brancellao, Caiño longo, Caiño redondo et Ferrol provenant de vignobles réglementés par l'AOC Ribeiro. Le millésime précédent a obtenu 92 points Parker.

Fiche technique

Type de vin
Rouge Crianza
Millésime
2018
Alcool
12.0% vol.
Cépage
Brancellao, Caiño longo, Caiño redondo, Ferrol
Origine
Ribeiro

Dégustation

Bouche
Fino, savoureux, tanin élégant.
Température de service
Entre 14 et 16 °C.

Vignoble et élaboration

Description
Entre 5 et 15 ans sur granit décomposé (sábrego).
Vinification
Fermentation spontanée avec des raisins d'égrappage en cuve.
Elevage
12 mois en fûts et cuves.

L'avis des experts

The Wine Advocate:

The primary and grapey red 2018 Eidos Ermos Tinto has aromas of wild herbs and berries and a simple and straightforward personality. It's a blend of the local grapes Brancellao, Caíño Longo, Ferrol and Caíño Redondo from vines younger than 10 years old and some other grapes that don't make it into the other reds. This fermented destemmed with indigenous yeasts in stainless steel vats and had an élevage of six months in well-seasoned, neutral oak barrels. 2,000 bottles were filled in August 2019.