Description

Voici un blanc originaire du vignoble Saint-Drézéry, dans le Languedoc, élaboré principalement à partir de raisins Roussanne et élevé en fûts. Bien structuré, équilibré et à la bonne acidité et longueur en bouche, il rappelle des notes de fleur d’acacias, de chocolat blanc et de fruits tels que l’ananas. Il s’agit d’un vin gastronomique, idéal pour accompagner un riz noir, des plateaux de fruits de mer ou des poissons au four : un blanc du Languedoc à l’accent bourguignon.

Fiche technique

Le domaine
Type de vin
Blanc
Millésime
2018
Alcool
14.0% vol.
Cépage
Roussanne, Marsanne, Viognier, Garnacha blanca
Origine
Languedoc Saint Drézéry

L'avis des experts

The Wine Advocate:

A barrel-fermented and aged blend of 40% Viognier with 30% each Marsanne and Roussanne, the 2018 Languedoc Tête de Bélier Blanc is smoky on the nose, with scents of grilled stone fruit and pineapple. It's medium to full-bodied, plump and round in the mouth, then boasts hints of citrus pith on the silky, lingering finish.

Jeb Dunnuck:

Based on 40% Viognier and 30% each of Marsanne and Roussanne that was fermented and aged in barrel, the 2018 Tete De Belier Blanc offers a rich yet pure and vibrant bouquet of apricots, white flowers, honeysuckle, brioche, and caramelized pineapple. It's beautifully done, medium to full-bodied, has both richness and freshness, and a great finish. It's a brilliant white that reminds me slightly of a Condrieu from the likes of Andre Perret. Drink it over the coming year or three.