Description

Ce vin élaboré exclusivement à partir de Pinot noir vient de Bendigo, la sous-zone au climat chaud d’Otago, l’une des régions vinicoles neozélandaises les plus célèbres. Il possède une bonne structure et des tanins soyeux. L’œnologue Rudi Bauer nous offre sa réinterprétation personnelle des pratiques traditionnelles d’élaboration du Vieux Monde avec ce rouge complexe, savoureux et long en bouche. Celui-ci est le résultat d’une culture biodynamique et biologique certifiée.

Fiche technique

Le domaine
Type de vin
Red
Millésime
2017
Alcool
14.0% vol.
Cépage
100% Pinot noir
Origine
Central Otago

Vignoble et élaboration

Nom
Viñedo biodinámico y orgánico, certificado por Demeter BioGro. Ubicado en la subregión de Bendigo, sobre una ladera con orientación norte a una altitud entre 217 y 264 metros.

L'avis des experts

The Wine Advocate:

Mocha, loam and charred beet root appear on the nose of the 2017 Single Vineyard Pinot Noir. It's a boldly flavored, assertive wine, medium to full-bodied, with silky tannins and crisp acids. From Bendigo, a warm subregion of Central Otago, it's true to winemaker Rudi Bauer's signature style, maybe a touch less tannic than some of his previous efforts but still flavorful, complex and long.

James Suckling:

A rich array of ripe nectarines and green pears with some sweet apple pastry, too. The palate has a smooth texture with concentrated pear and apple flavors. Really smooth and supple. Fresh with plenty of flavor. Drink now. Screw cap.