Tiento 2015
Description
Son œnologue, Álvaro Bernardo, le décrit comme ça : « Le Tiento, c'est une tentative soignée de montrer ce que le terroir de La Mejorada peut donner ». Chaque millésime de ce vin est différent et surprenant, car il est élaboré à partir d'une sélection rigoureuse des meilleurs raisins, ceux qui ont atteint une maturité exceptionnelle, fruit de la combinaison unique du cépage, du sol et du climat. 
Fiche technique
Dégustation
Vignoble et élaboration
L'avis des experts
The top of the range is the 2015 Tiento, a selection of the best Tempranillo, Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot and Malbec from their 15-year-old estate vineyards on granite soils in a given year. It fermented with indigenous yeasts, went through malolactic in new barriques and aged for 12 months in 300-liter French oak barrels, 40% of them new. 2015 is one of the few vintages when they used Malbec in the blend, so they used all the grapes they grow at the property. It feels quite classical, more in line with the 2017 Villalar that I also tasted next to it. It's integrated, polished and balanced, with a medium-bodied palate and good freshness. 2,800 bottles and 200 magnums were filled in August 2017.
Millésimes: 2016 2015 2014 2009
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