Ternario 10 2017
Description
Ternario 10 est un rouge élaboré à partir d’Alicante Bouschet (Garnacha tintorera), élevé en foudres de grande capacité du domaine, durant environ 11 mois. Issu de vignobles biologiques de plus de 25 ans, ce rouge offre élégance et fraîcheur à parts égales, avec une touche balsamique et minérale. Grâce au caractère même du cépage et la délicieuse façon dont il a été élaboré, il se marie parfaitement avec un ragoût de viande cuisiné à feu doux. Vin biologique et indiqué pour les végans.
Fiche technique
Dégustation
Vignoble et élaboration
L'avis des experts
The 2017 Ternario 10 is also Garnacha Tintorera from a specific plot within the same vineyard that produces the Ternario 2. It fermented with 100% full clusters in 5,000-liter oak vats for one month and matured in 400- and 500-liter oak barrels for 11 months. This is clearly a riper year than 2018 and 2019, and the wine shows it, but without excess. It has aromas of black olives, Mediterranean herbs and ripe black fruit, juicy and tasty. 10,000 bottles produced. It was bottled in November 2019.
Lots of cherries with some floral and almond character. It’s medium-bodied with soft tannins and a medium fruity finish. From organically grown grapes. Drink now.
Millésimes: 2017 2016
Bastante bien. Una tintorera menos corpulenta, sin mucho recorrido, pero interesante.
Corcho