Quartz Reef Methode Traditionnelle Brut
Description
« Je doute que l'on puisse trouver un meilleur vin effervescent no vintage en Nouvelle-Zélande ». Voilà comment le critique Neal Martin, dégustateur pour son pays, termine sa critique de ce vin. L'élégance et la finesse sont les caractéristiques qui définissent l'assemblage composé de Pinot noir et de Chardonnay après une élaboration traditionnelle, avec une deuxième fermentation en bouteille et un vieillissement de 24 mois.
Fiche technique
Dégustation
Vignoble et élaboration
L'avis des experts
The non-vintage Methode Traditionelle Sparkling is sourced from Gibbston and Bendigo, displays a captivating nose of oyster shell, orange-blossom and granite; the palate very well-balanced with good acidity and touches of lemon zest, green apple and just a faint hint of elderflower on the bone-dry finish. I doubt you will find a better non-vintage New Zealand sparkler.
Pale straw in hue with an energetic bead. Apple and citrus-tinged aromas with a healthy serving of baked pastries and crème fraîche. The flavors swell on the palate but all is kept in check by a distinct sheath of mineral acidity which drives the wine to a lingering finish. Fresh, energetic and very drinkable. Drink now.
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