El Hato y el Garabato De Buena Jera 2018
Description
De Buena Jera est le vin de parcelle de la maison, issu de l'un des plus anciens vignobles du domaine. Un vin rouge frais et élégant, avec une touche rustique et minérale qui reflète ses origines paysannes (le vignoble a été planté par l'arrière-grand-père des propriétaires de la cave il y a plus de 100 ans)
Fiche technique

Dégustation
Vignoble et élaboration
L'avis des experts
The 2018 De Buena Jera was produced with the field blend of 85% Juan García and the rest Bruñal, Bastardo, Puesta en Cruz, Mandón and Rufete from clay-rich soils. It fermented in plastic bins with full clusters and indigenous yeasts and matured in used 225-liter French oak barrels for 14 months. It has 12.5% alcohol and a pH of 3.5. Somehow, the oak is more evident here than in the two single-vineyard wines that kind of replace it. It's spicy and a bit smoky, framed by the oak, even if the barrels where not younger than the ones used in the 2020s. 555 bottles were filled in February 2020.
Nos membres n’ont pas encore laissé de commentaires pour ce millésime. Cliquez sur les millésimes précédents pour accéder aux commentaires.