Tiento 2016
Description
Son créateur, Álvaro Bernardo, le décrit comme ça : « Le Tiento, c'est une tentative soignée de montrer ce que le terroir de La Mejorada peut donner ». Chaque millésime de ce vin est différent et surprenant, car il est élaboré à partir d'une sélection rigoureuse des meilleurs raisins, ceux qui ont atteint une maturité exceptionnelle, fruit de la combinaison unique du cépage, du sol et du climat. 
Fiche technique
Dégustation
Vignoble et élaboration
L'avis des experts
The 2016 Tiento is a selection of their best grapes, a blend of Tempranillo, Syrah, Merlot and a tad of Malbec from the higher-altitude plots on the property (they didn't use Cabernet Sauvignon this year). It fermented with indigenous yeasts and matured in 300-liter French oak barrels, 40% of them new, for 13 months. It has good complexity, and the varieties show nicely integrated and complementing each other. It's ripe without excess, keeping good freshness and nuance. The palate is medium to full-bodied with integrated acidity and round tannins. 2,630 bottles and 240 magnums were filled in August 2018. - Luis Gutiérrez.
Millésimes: 2016 2015 2014 2009
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