Poley Fino Pasado en Rama 15 Años 50 cl
Description
Ce Fino montre bien le super potentiel du Pedro Ximénez à Montilla-Moriles. Il a vieilli pendant 15 ans, d'abord en bio, puis, avec le temps et la perte du voile de fleur, il est devenu oxydatif. Un vin parfait pour commencer un repas ou un dîner avec des charcuteries ibériques, des conserves ou des fromages. Il est présenté en format 50 cl
Fiche technique
Dégustation
Vignoble et élaboration
L'avis des experts
I tasted the October 2022 bottling of the NV Poley Fino Pasado en Rama Solera 15 Años (the bottling information is now printed on the back label). It has an amber, slightly cloudy color and an intense nose with nuttier notes, less salty/marine and a little spicier, denoting longer aging in barrel and further concentration. It has a strong dry-chalk character. It was produced with Pedro Ximénez grapes and it's unfortified. It's presented in half-liter bottles. 8,000 bottles were produced.
Con bastante cuerpo, entrada seca y con aromas a frutos secos como avellana, ideal para acompañar un picoteo.