Les Aubaguetes 2022
Fiche technique
Vignoble et élaboration
L'avis des experts
The 2022 Les Aubaguetes comes from 1.79 hectares planted in the early 1900s (it's 122 years old!) on blue slate soils and surrounded by trees in the village of Bellmunt del Priorat. This 2022 wine is 86% Garnacha, 13% Cariñena and 1% white grapes. During the native fermentation in oak vats with some full clusters, it had a shortish maceration of 23 days. It should complete 14 months in oval oak foudres before it's bottled. It has 14% alcohol, a pH of 3.49 and 4.68 grams of acidity. It has a slightly darker profile this year, with notes of licorice and an earthy touch. It has abundant, slightly dusty tannins that coat your mouth. This is going to require a little more time. The plan was to bottle it in March 2024 with a production of around 3,200 bottles. - Luis Gutiérrez.
I love the tangy, peppery touch that’s is all about precision and purity, with aromas of red berries, white pepper, agave and minerals. It is a bit firmer on the palate, marked by chalky tannins, with elegant, airy red fruit and a taut, well-structured, minerally finish that lingers with elegance and persistence. Drink from 2025. - Zekun Shuai, Senior Editor.
Millésimes: 2023 2022 2021 2020
Nos membres n’ont pas encore laissé de commentaires pour ce millésime. Cliquez sur les millésimes précédents pour accéder aux commentaires.
Nos membres n’ont pas encore laissé de commentaires pour ce millésime. Cliquez sur les millésimes précédents pour accéder aux commentaires.
Nos membres n’ont pas encore laissé de commentaires pour ce millésime. Cliquez sur les millésimes précédents pour accéder aux commentaires.
Nos membres n’ont pas encore laissé de commentaires pour ce millésime. Cliquez sur les millésimes précédents pour accéder aux commentaires.