La del Vivo 2023
Description
Raúl Pérez fait La del Vivo comme les « vins orange », en laissant fermenter sans contrôler la température avec les peaux, dans des fûts ouverts et sans remuer. Une partie de ce coupage de Godello et Doña Blanca vieillit en amphore, ce qui lui donne de la vivacité et une rusticité charmante
Fiche technique
Dégustation
Vignoble et élaboration
L'avis des experts
The 2023 La Vizcaína La del Vivo comes from Valtuille and Cacabelos, with some 10% Doña Blanca (from a 700-liter amphora, whereas all the Godello was in foudre). It fermented without temperature control, without racking and without malolactic. It also took time in finishing fermentation, and some 60% of the wine went through malolactic. There is a whiff of oak, which is noticeable in the texture. There are some 10,000 bottles.
Millésimes: 2023 2022 2021 2020
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Un lujo de vino. No muy ácido. Muy sabroso. Fácil de beber. Sin complicación.
Muy original
Muy mineral y equilibrado. En la linea de los caldos elegantes y poco expresivos que imperan en la actualidad. Alta calidad y baja emoción.