Thalarn 2019
Description
Le Syrah utilisé pour ce vin vient de vignobles situés dans les Pyrénées de Lérida, à une altitude pouvant atteindre 1 000 mètres. Il a aussi une particularité : il a été fermenté dans différents matériaux comme des cuves en pierre, des cuves en bois et aussi en inox. La combinaison de ces trois fermentations donne un vin rouge de caractère aux nuances bien intégrées. On remarque des notes fruitées et épicées et une attaque en bouche soyeuse et nerveuse
Fiche technique
Dégustation
Vignoble et élaboration
L'avis des experts
Even in a warmer and riper year like 2019, the 2019 Thalarn keeps the cool-climate character of the Syrah, one of the finest produced in Spain. It fermented in different materials—stone lagar, oak foudres and stainless steel—and was put through a slow malolactic of 12 months in barrel that seems to have given it complexity and nuance but no noticeable oakiness, even if it matured in oak foudres for a further 12 months after that. It has 13.5% alcohol, a little riper and rounder, with a pH of 3.48 and 5.2 grams of acidity, a velvety texture and a fine thread. It's spicy and floral with notes of wild herbs and berries. 12,000 bottles and 50 magnums produced. It was bottled in August 2022. (Luis Gutiérrez)
Millésimes: 2019 2018 2017 2016
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Pasa más desapercibido que el Acusp o los blancos de la bodega, pero esta Syrah es un hitazo absoluto.
Excelente, redondo y limpio
Otro de mis favoritos…. Syrah top. Imprescindible