Gran Chobeo de Peciña 2012
Description
Un rouge haut de gamme et sans aucun doute le fleuron du domaine. Chaque gorgée révèle les qualités d'un rioja parfait. Puissance, fraîcheur, équilibre et une large palette aromatique qui commence par des notes primaires de fruits frais, laissant place à de délicieuses notes secondaires de chêne et à de subtils arômes tertiaires issus de son élevage en bouteille, qui s'intensifient d'année en année. magnifique, émouvant et éternel ! Tu peux le déguster maintenant ou attendre quelques années pour découvrir les nuances infinies des meilleurs riojas
Fiche technique
Dégustation
Vignoble et élaboration
L'avis des experts
Gran Chobeo is the most international in style of Pedro Peciña's delicious range of reds, as it's entirely matured in new American oak and completes its malolactic in barrel. Inky, concentrated and serious, it has lots of old-vine concentration, bramble and red berry fruit and a sheen of spicy vanilla oak. 2023-32
The red 2012 Gran Chobeo de Peciña is absorbing the oak nicely and despite being a more "modern" wine, it's moving into the more classical profile with time in bottle. This is pure Tempranillo with moderate ripeness and 13.5% alcohol, a medium body and vibrant acidity; it fermented with indigenous yeasts followed by malolactic in barrel and nine months in new American oak barrels with rackings every three months. It shows some development, but it's still energetic and lively and should last well in bottle. It has some smoky Rhône-ish notes and a medium-bodied palate with very fine, chalky tannins. 2,500 bottles were filled in August 2014. Superb.
Lo prefiero ahora,con toques modernos,a después que con características más tradicionales de Rioja.Muy largo,exciting,fantástico.3,75☆