Corias Guilfa Blanco Carbayu 2 2023
Description
Le carbayu, c'est le nom qu'on donne localement au chêne asturien des montagnes de Tineo. C'est justement avec ce bois qu'on fabrique les fûts dans lesquels ce blanc crémeux et intense d'Albarín a fermenté et a passé six mois d'élevage sur lies . Un vin super intéressant pour découvrir les vins de Cantabrie et la polyvalence de ce raisin local. 
Fiche technique
Dégustation
Vignoble et élaboration
L'avis des experts
Guilfa is a cold winter wind that precedes snowstorms. The 2023 Corias Guilfa Albarín Blanco Carbayu was produced with Albarín Blanco grapes from Íbias. It started fermenting with indigenous yeasts in stainless steel and finished maturing in used 500-liter barrels and 1,200-liter foudres, all made with Asturian oak from Tineo. It's aromatic, floral and herbal, with a round, medium-bodied palate, good ripeness, a tender mouthfeel and 13.5% alcohol. 3,500 bottles produced. It was bottled in June 2024.
Zesty and crisp, with aromas of wet stones, lemons and chamomile. This is medium- to full-bodied, vibrant and energetic, with mouthwatering acidity. It has a subtle, pleasant, creamy texture derived from aging in oak from the region. Drink now.
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