Vivanco Brunes 2, 2021
Description
Cet excellent coupage, dominé par le Tempranillo avec une touche de Maturana tinta , montre le caractère des meilleurs vins de La Rioja. Rouge bio de la commune, il est issu d'une sélection rigoureuse de raisins provenant de deux parcelles du domaine, puis d'un élevage précis en fût et en bouteille, où il finit de s'affiner. Harmonieux, intense et aromatique.
L'image de l'étiquette s'inspire du tire-bouchonRed Devil, un design américain de Gerald Youhanaie, enregistré en 1985 et qui fait partie des collections exposées au Musée de la Culture du Vin
Fiche technique

Dégustation
Vignoble et élaboration
L'avis des experts
The village red 2021 Brunes was produced with organic grapes—Tempranillo, with 10% Maturana Tinta—that gave it an herbal and balsamic twist. It fermented in small oak vats with 24 days of maceration and matured in French oak barrels, concrete eggs and stainless steel vats for 13 months. It has good but moderate ripeness at 14% alcohol, keeping good freshness and balancing acidity. It has integrated spices from the oak and a medium-bodied palate with fine tannins. 23,883 bottles and 600 magnums produced. It was bottled in September 2023. - Luis Gutiérrez.
Fragrant and generous, this is spicy with aromas of plums, dried rosemary and hints of chalk. Full- bodied and juicy, with dark fruit, firm tannins and a substantial, fruit-forward finish. A blend of 90% tempranillo and 10% maturana. From organically grown grapes. Better from 2026. - Jacobo Garcia-Andrade Llamas, Senior Editor.
Millésimes: 2021 2020
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