Gérard Bertrand Clos d'Ora Minervois La Livinière 2018
Description
On est face à l'une des créations les plus brillantes du vigneron Gérard Bertrand. Le Clos d'Ora est élaboré selon des techniques biodynamiques, en totale harmonie avec son environnement. On peut ainsi profiter d'un délicieux coupage de cépages qui donne un rouge intense, parfumé et très persistant. Son niveau lui vaut d'être présent dans des restaurants 3 étoiles Michelin comme L'Auberge du Vieux Puits
Fiche technique

Dégustation
Vignoble et élaboration
L'avis des experts
Mulberries, dark plums, olives, dried herbs and minerals on the nose. Full body and chewy tannins. Chalky texture with juicy character. Herbal and juicy with structure and balance. Ample, flavorful finish with length. Really excellent. From biodynamically grown grapes with Demeter certification. Drink or hold.
A concentrated bouquet of strawberry, pomegranate and vanilla is on the nose. The palate is wonderfully layered with black cherry, raspberry, dark chocolate, acacia, herbes de Provence and velvety tannins. Though you can drink it now, it'll be best after 2025.
Millésimes: 2019 2018 2017
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