El Maestro Sierra PX
Description
Vin doux naturel issu de raisins Pedro Ximénez séchés au soleil jusqu'à leur passerisation. Élevé jusqu'à 15 degrés, il bénéficie d'un processus de vieillissement oxydatif pendant 5 ans selon la méthode traditionnelle de Jerez. dans le système traditionnel de solera et criaderas de Jerez. Il a un nez très parfumé où se distinguent des notes de raisins secs et de fruits mûrs, avec une bouche soyeuse, dense et très crémeuse
Fiche technique
Dégustation
Vignoble et élaboration
L'avis des experts
Smell the raisins! This is the very essence of sun-dried raisins, ripe and unctuous, and simply lovely. It is a silky, fairly fresh PX, which avoids the bitterness of some of the aged versions. Enjoy its more youthful exuberance chilled, with coffee or chocolate.
Another step up is the non-vintage Pedro Ximinez from a 15-year-old solera. It is brown amber in color with aromas of orange peel and English toffee. It is thick and rich on the palate and very long.