Com Tu 2020
Description
Un vin « aimable et équilibré », c'est comme ça que René Barbier, propriétaire et œnologue de Clos Mogador, décrit ce mono-cépage de Grenache. Les quelques bouteilles du premier millésime 2015, faites avec son fils René, n'ont pas été mises en vente, mais gardées juste pour vieillir. Sa bonne évolution a permis, plus de 20 ans après, à ce rouge de voir le jour et de devenir l'une des références les plus fraîches, vives et faciles à boire du domaine. Pour l'anecdote, le design de son étiquette est une création conjointe d'Anderson Babier Meyer et Isabelle Meyer, respectivement fils cadet et épouse de René
Fiche technique
Dégustation
Vignoble et élaboration
L'avis des experts
An intellectual garnacha that is in the league as Comando G and Terroir Al Limit. Super fresh and tangy with twists of white pepper, mezcal, red berries and chalk. Fresh, medium acidity on the palate with fine, juicy tannins. 100% garnacha. Drink now. (Zekun Shuai)
2020 was a very unusual year in Priorat/Montsant, rainy and warm with lots of mildew that decimated the crop, but less in the village of La Figuera than elsewhere, and here they lost around 20% of the volume. The 2020 Com Tu comes through as a little riper and with a darker profile of fruit than the 2019 despite having the same alcohol on the label (14.5%). It matured in well-seasoned 4,500-liter oak foudres even though they have already experimented with tinaja and even some glass demijohn, which will increase in 2021 (it was a small portion in 2020, but they feel it works for warmer years). The wine keeps the poise despite the difficulties from the year. 9,000 bottles produced. (Luis Gutiérrez)
Millésimes: 2021 2020 2019
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