Vagüera Cuvée Rapadal 2020
Description
Vagüera Cuvée Rapadal vient d'un mot qu'on utilise dans la région de Zamora, à El Maderal, pour parler d'un terrain qui retient beaucoup d'eau et qui est donc facilement inondable. C'est sur ce type de sol que sont plantés les cépages qui composent le vignoble d'Álvar de Dios, d'où est issu ce vin élaboré à partir d'un assemblage de cépages blancs, qui n'est pas produit chaque année et dont la production est limitée à seulement 500 bouteilles
Fiche technique
Dégustation
Vignoble et élaboration
L'avis des experts
The white 2020 Rapadal is made with the other white varieties from the Vagüera vineyard, a blend of local grapes full of character that is not necessarily produced every year. It's yeasty and a little smoky and spicy after maturing in 228- and 300-liter barrels for one year. It reminds me of some wines from Jura; it has hints of curry and nuts, a round palate with 13% alcohol and good freshness. It is powerful but balanced and fresh and very tasty, almost salty. Only 600 bottles were filled in February 2022.
Millésimes: 2020 2016
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Equilibrio en todos sus matices: en el floral, mineral y en la aportación justa de la madera. Tiene calidad y personalidad pero sutilmente