Description

Ce vin rouge australien vient de Margaret River, au sud-ouest du pays. Là-bas, la brise de l'océan Indien aide les cépages Cabernet sauvignon et Malbec, utilisés pour faire ce vin, à bien mûrir. Cultivé dans des vignobles bio avec des pratiques biodynamiques, le résultat est un vin corsé, soyeux et délicat

Fiche technique

Le domaine
Type de vin
Rouge
Millésime
2020
Alcool
13.5% vol.
Production
745 bouteilles
Cépage
96% Cabernet sauvignon, 4% Malbec
Origine
Margaret River
Certifications
EU Organic Bio

Dégustation

Bouche
Corsé, soyeux et délicat. On retrouve des notes de cassis, de mûres, de violette et de prune, avec un fond minéral.
Température de service
On recommande de servir à 16 °C.

Vignoble et élaboration

Description
Vignobles bio avec une orientation nord-sud.
Année de plantation
Entre 8 et 15 ans.
Sol
Marges, gravier et sable.
Vendanges
La Vendange a eu lieu le 13 mars. Les raisins sont cueillis à la main dans de petites caisses pour garder toute leur fraîcheur.
Vinification
Pressurage de la grappe entière directement dans le fût, où la fermentation se fait naturellement.
Elevage
Rouge crianza de 18 à 21 mois en fûts français neufs.

L'avis des experts

Decanter:

Smells heady and gorgeously perfumed, so aromatic and expressive. Fragrant pink and red flowers and red summer berry fruits, you wouldn't necessarily pick this for a Cabernet at all with hints of dried herbs too. Pure and focussed on the palate, a lovely sleek, silky texture with the most lovely juiciness, really quite light and well framed with the delicacy of the elements showing through - subtle florality, creamy-herbal strawberries with balancing acidity and slightly firm but fine tannins give the support underneath the fruit. Round and generous, so well controlled and presented, easy to drink and enjoy today. It's not at all thick or velvety, more lean and straight than I was expecting with some sharpness but it feels like it's been sculpted with sinew lingering on the tongue followed by a menthol finish. This has absolute class about with fragrance from the 3% Malbec and elements of herbal, dried spices and a graphite, iron and liquorice tang on the finish. Absolutely moreish. From a 2ha biodynamically-farmed plot carved out of wild bushland. Winemaker Will Berliner. 3.8pH.

James Suckling:

Lead pencil, iron shavings, blackcurrants, and black olives. Some game. Medium to full body. Hints of cassis bush and fresh thyme. Iodine. Tension at the end. Drink or hold. Screw cap.