Castro Ventosa Valtuille La Cova de la Raposa 2015
Description
En 2003, La Cova de la Raposa fut la première parcelle vinifiée séparément par Raúl Pérez. Deux hectares de vignes partagés par 6 propriétaires dans un cadre naturel extrême, à l'extrémité de la veine de sable qui traverse le village de Valtuille, aux sols argileux. Les vignes centenaires y produisent 2 à 3 grappes par pied pour donner le jour à un Mencía à la touche minérale remarquable.
Fiche technique
L'avis des experts
There was a volatile whiff in the 2015 Valtuille La Cova de la Raposa that somehow lifted it up. This is a south-facing plot, not that common in Valtuille, with compacted sandy soils where ripeness can be high and tends to be the first plot to be harvested. So the challenge here is to keep the freshness. It has a profile that reminded me of a powerful red from the Douro in Portugal. There are some dusty tannins that might require some time in bottle and/or powerful food. Some 900 bottles.
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